Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerTIŠINA
 

Indijanski poglavica Buffalo Child-Dugo Koplje sjećao se svoga djetinjstva i pripovijedao: " Kad sam bio dječak, Indijanci nisu voljeli mnogo govoriti... Ponekad smo satima sjedili u šatoru a da ne bismo izgovorili ni riječ, a ipak smo se radovali jedni drugima. To je bio naš običaj i mi smo se u sebi osjećali dobro."
Korizma, vrijeme posta. To može također značiti, izaći na neko vrijeme iz neprestane kulise šumova, iz bujice informacija i praznih riječi. Možda tada staknemo sasvim nova iskustva...
Anthony de Mello govori o nekom vrlo zaposlenom državniku koji je na jednom od svojih putovanja potražio nekog učitelja duhovnog života i zamolio ga da mu sasvim kratko protumači bit religije. Učitelj mu obeća, da mu neće uzimati mnogo njegova dragocijenog vremena i da će mu smjesta dati izvješće, i to jednom jedinom riječi. Političar je napet očekivao tu značajnu riječ. Ona je glasila: TIŠINA: 
Naša čežnja za mirom, za isključenjem, za odmorom znak je naše vlastite duše. Možda već jako dugo uzalud poziva na tišinu.