Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerOTAC KOJI JE NA NEBESIMA ZNA ŠTO VAM TREBA
 

Ima mladih braćnih parova koji se rado povjeravaju starijim braćnim parovima, koji znaju što su život, djeca, problemi, slavlja.
Povjeravaju se i slušaju. Slušaju pozorno i istodobno s odmakom od onoga tko smatra da je nekada sve bilo jednostavnije. Povjeravaju svoje strahove, neodlučnost i predanja. "Imati djete... upravo sad kad sa tek počela raditi..." . "Donijeti na svijet dijete? U ovaj svijet, sa svime što se u njemu događa."
"Imati djete? Hoću li mu zatim uspjeti pomoći da odraste? Hoću li imati snage odreći se interesa, razonoda, profesionalnih obaveza, da bih bila s djetetom?"
Tako razgovaraju sa svojim prijateljima, koji su već bili višestruko djedovi i bake.
Više nego odgovore, tražili su prigodu da izraze duboke strahove, neku vrst prestrašenosti pred budućnošću, pred nevjerojatnom mogućnošću da postanu odrasli: otac i majka!
Stariji prijatelj, koji je vidio mnogo toga i imao petero djece, često je patio i često se radovao, u jednom je trenutku progovorio, kao da povjerava tajnu svoga života. Rekao je:" život je Božji dar, dar vječnoga Oca: i mi postajemo očevi i majke, jer je Bog prijatelj života i naš je poziv dati život. Providnost mi je uvijek pomagala. I upravo kad nisam znao što učiniti, događalo se nešto mi je otvaralo nezamisliv put. Providnost mi je uvijek pomagala. Imajte povjerenja u Providnost.
Ako budete razmišljali o svemu, sumlji će uvijek biti više nego ohrabrenja! Kao što zmaj može letjeti ako se pouzdaje u vjerat , tako i oni koji žele živjeti mogu imati povjerenja ako se predaju Božjoj providnosti! Kruh naš svakdanji daj nam danas! 

Carlo Marija kard. Martini