Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerMARIJA USLIŠAVA
 

"Nakon smrti mojega muža, koji je bio Portugalac zamolili se me njegovi rođaci da sa svojom petogodišnjom kćerkicom dođem u Portugal. Sestrična mojega muža imala je četvero djece. Tu smo provodili lijep obiteljski život i moja kćerkica Margareta naučila je portugalski - igrajući se. U taj skladan život nenadano je ušla velika tuga. Izbila je epidemija tifusa. I moja je Margareta oboljela. Njegovanje mojega djeteta posve je prepušteno meni jer su se svi bojali zaraze.
U strahu da ne izgubim i dijete, dala sam pozvati liječnika iz Pariza, Sestrična mojega muža obavljala je u čast Majci Božjoj Fatimskoj devetnicu zajedno sa svojom djecom, koja su bila pošteđena tifusa. Preporučila je i meni zajedno s njima moliti. Odgovorila sam da ne poznam Fatimsku Gospu, ali sam rado prihvatila da s njima molim u maloj kućnoj kapelici gdje se nalazio kip Majke Fatimaske.
Moje je dijete bilo već pri kraju, noktići su već poplavili; više nije ni tekućinu uzimalo i nije se kretalo. U velikoj nevolji otrčala sam u kapelu. Bila je hladna zimska noć. Golim koljenima klekla sam na kamene stepenice oltara i molila:'Majčice Fatimska, svi tvrde da ti uvijek pomažeš, pokaži mi da je to istina što ljudi ovdje govore u Portugalu o fatimskim čudesima. Učini čudo i na mojem djetetu. Ako bude ozdravilo, ja ću ti ga žrtvovati.' Dugo sam klečala, više nisam mogla, zaboljela su me leđa, obuzeo umor.
Kad sam otvorila vrata bolesničke sobe, što sam vidjela? Moje je dijete poskakivalo u krevetiću i zapitalo me: 'Mama, gdje si tako dugo bila? Ja sam gladna!' Htjela sam leći jer sam mislila da je u bunilu koje često nastupa prije smrti. Ali, Margareta je rekla:'Mama ja sam zdrava. To mi je rekla Gospa Fatimska.' Zamolila sam sestričnu da obavijesti liječnika. Šutjela sam o tomu što se u noći događalo. Kada je liječnik ušao u sobu, Margareta ga veselo pozdravi i rekne: 'Striček doktor, sada ću dobiti lutku koju ste mi obećali, ako ozdravim.' Liječnik vikne u jednom dahu:'Dogodilo se veliko čudo!' Kleknuo je do kreveta djevojčice, uzeo njezine ruke u svoje ruke i rekao: 'Izmolimo zahvalnu molitvu Majci Božjoj Fatimskoj!'