Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
SRCEM KROZ KORIZMU - ZNACI NADE 


 
 

"U proljeće prođem svaki dan svojim vrtom i radujem se novim Božjim darovima koji se posvuda pokazuju: šafrani, tulipani, sunovrati... Ali primjećujem i klice koje me čine radoznalim, jer još ne mogu reći što će se iz njih razviti. Mogao bi to biti korov, ali bi to moglo biti i sasvim novo rastlinje koje mi je donio vjetar ili ptice ili neki drugi 'plemeniti darovatelj'. Uza svu napast da što moguće prije uredim vrt, ostavim još neko vrijeme za ove zagonetne izdanke, promatram što se tu hoće razviti. Svake godine doživim nova iznenaženja: ovdje svijećnjak, tamo jaglac, procjepak, mali orah...
Nije li slično i u životu? Mnogo toga nam je povjereno i mi to čuvamo. Ali začin života su darovi. Nove stvari, nove misli... Tako se povećava naš obzor. Mi postajemo bogatiji."(Wolfgang Deinhart) 
Kao kršćani koji znaju za svojeg dobrog nebeskog Oca, smijemo s puno nade računati s Njegovom ljubavlju. Bog ne očekuje veći učinak, nego veće pouzdanje u Njega . Mi rasta ne vidimo, ne možemo ga "načiniti". Ali život se probija, sebi krčeći put kroz još smrznutu zemlju, kroz asfalt i kamene zidove. I u Crkvi, u svijetu, u našem vlastitom životu, posvuda postoje znaci nade, znaci novog života.
U trećem korizmenom tjednu pokušavamo postati pozorni za to kako nam Bog preko malih, neznatnih početaka daje nadu u veliko, koje nam hoće darovati.

MOLITVA

Bože, poznaješ me, znaš sve.
Nisam anđeo, ali nisam ni beznadni slučaj.
Pogledaj moj život.
Blagoslovi moje nastojanje.
Pogledaj i moju nutarnju zbrku.
Ostaneš li uza me,
moći ću srediti sve što je zbrkano.
Pođi sa mnom i s mojima kroz ovo vrijeme
i učini ovu korizmu vremenom milosti za sve nas.
Amen.

 

Blagoslovio nas Bog milosrđa: 
Otac od kojeg izlazi svaki život, 
majka koja sve uzima u naručje. 
Blagoslovio nas Bog milosrđa: 
suputnik koji nas prati, 
prijatelj koji ide zajedno s nama: 
Isus Krist: Sin Božji.
Blagoslovio nas Bog milosrđa: 
snaga za život koja u nama prebiva, 
Duh koji ravna našim srcem: 
Sveti Božji Duh.
Blagoslovio nas u visinama i dubinama, 
sada i u sve vijeke. 
Amen.