Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
HVALOSPJEV ŽIVOTU


 
 

Uskrs! Uskrsnuće života. Hvalospjev životu. Aleluja! Zima je prošla. Zima smrti ustupa mjesto proljeću života. Iz obamr­log zrna klija živa mladica. Klija i raste u svjetlu i toplini sunca. Uskrsava cijela priroda. Zaodijeva se novom mladošću.
I naše duše uskrsavaju. I one se zaodijevaju milosnom mladošću. Pod pepelom Čiste srijede umirale su one u plodnoj zemlji korizme. Umirale su grijehu. Sada kad Krist ustaje iz groba na vječni život, i duše uskrisavaju na milosni život.
Uskrs! Uskrsnuće sveopće radosti.
Hvalospjev životu. Turobna vremena su prošla. Nestalo je magle i studeni. Na granama već soče nabrekli pupovi. Gajevi su oživjeli radosnim cvrkutom ptica pjevica. Čovjek duboko udiŠe mirisni proljetni zrak. I kupa svoja pluća bujicom svje­žine. Jutros je vedriji i sretniji nego jučer.
No iznad svega rasplamsava se radost naših kršćanskih duša. Jer - Krist je uskrsnuo! Smrt je poražena. Život je pobijedio. Životno veselje razlijeva se poput bistrih voda pro­ljetnih. Razlijeva se na sve strane. Kipi cijelom zemljom. Al­eluja! - po brdima i morima. Aleluja! - po gradovima i selima. Krist je uskrsnuo! Kristov život vječno je blažen. Kristovo veselje vječno je živo. Taj život i to veselje prelijeva se i u naše očišćene duše. U milijune otkupljenih sretnika. Neka on dopre i do onih, koji još trunu u smrti svoga grijeha. I neka ih sve oživi životom milosti.