Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 BOŽIĆ

UČINI ŠTO JE I BOG UČINIO:

POSTANI ČOVJEK!

Lk 2, 1-14

Bog je postao čovjekom u Isusu Krisu da bi i nas naučio kako treba biti čovjek u punom smislu riječi, da bi nas ohrabrio da budemo ljudi. Bog se usudio učiniti ono za što mi nemamo hrabrosti. U kušnji smo često da pomislimo da je bolje onima koji se nepošteno bogate i koji sebično žive, a Isus bi nas htio naučiti živjeti u istini i u potpunom sebedarju. Uvjerava nas da jedino tako ima smisla živjeti i da snjime skupa na taj način za sve ljude gradimo temelje Kraljevstva Božjega.
Usudi se biti taj čovjek zbog današnjeg blagdana i tajne vjere što slavimo: Boga koji je postao čovjekom. Učini što je i Bog učinio: postani čovjek!
Nemojmo biti ljudi koji će uvjeravati sebe i druge u prevagu zla u svijetu, već oni koji će ojačani Kristovom prisutnošću uvjeravati sve oko sebe u pobjedu dobra, istine i ljubavi. To je Bog navjestio nad Betlehemom u pjesmi anđela, to je Isus donio svijetu tajnom svog rođenja. Ono na što smo pozvani pozivom biti čovjek, to je Isus na sebe prihvatio , to je Isus hrabro živio. Slavimo zato danas blagdan čovjekoljublja: i to ne samo u neizrecivoj istini u radosti zagrljaja neba u utjelovljenju Sina Božjega, nego i u hrabrosti kojom ćemo kao učenici Isusovi nastaviti živjeti čiovjekoljublje u okvirima svoga života. To će onda biti i najistinije čovjekoljublje, štovanje Boga u duhu i istini.

Fra Zvjezdan Linić 

 

 

 

 

 

 
Untitled Document