Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 

7. VAZMENA NEDJELJA

Biti Isusov znači živjeti Njegov stil života u svijetu koji me okružuje.
Ja nisam Isusov samo u nekim trenucima života ili u određenim prigodama. Ne! Njegov sam uvijek i zato moram davati svjedočanstvo svojim životom svima oko sebe - da sam Isusov. No, više puta mi to ne ide od ruke! Nisam uvijek baš ja kriv, ali u većini slučajeva...
Znao je Isus što će biti s Njegovim učenicima tijekom stoljeća i stoljeća.
Znao je što će ih sve zadesiti, kakva će se mišljenja širiti svijetom i kakvim će se pogledom gledati oni koji će nositi Njegovo ime.
Zato je za njih molio. Budući da sam danas Isusov učenik,
Isus je molio i za mene. I meni su potrebne Isusove molitve. Nije uvijek lako svjedočiti.
Mnogi ne žele prihvatiti Isusa kao Put, Istinu i Život, pa te gledaju kao čudaka iz nekog prošlog vremena.
Ali, unatoč njihovim razmišljanjima, želim biti Isusov učenik i svjedok u svom vremenu i prostoru.
Znam kome vjerujem i tko je za mene Isus.
Samo Ga molim da mi u sve dane života bude potpora kako bih zaista mogao biti svjetlo Neba na zemlji, bez obzira na to
što me može zadesiti i bez obzira na ljude koji za Njega ne žele ni čuti!Iv 17 11-19

Sveti Ivan nazvao te je Jaganjcem koji oduzima grijehe svijeta. Došao si oduprijeti se svemu što u ovom svijetu nije Božje, svemu što se tako uporno protivi Bogu. Došao si živjeti na sebi dosljedan način u potpunoj poslušnosti Ocu i nisi dopustio da mentalitet ovog svijeta u bilo kojem času ugrozi tvoju vjernost poslanju. Imao si pred očima Oca, njegovu ljubav prema tebi i prema nama. Svo tvoje biće bilo je u potpunosti upravljeno prema Ocu. Za njega si živio, njemu pripadao, od njega primio poslanje. Sve što je bilo u skladu s njegovom voljom imalo je smisla, a sve što je bilo u suprotnosti s njegovom voljom za tebe nije postojalo!
Isuse, smisla ima samo ono što je odredio Otac. On i nas želi u svijetu zato da bismo tom svijetu prenjeli tvoga Duha. Ne želi da nas zarobi mentalitet zla u svijetu.
U svijetu smo, ali nismo od ovoga svijeta! Želimo s tobom Isuse, biti u službi novoga svijeta, nove zemlje, novog neba. Dao si nam novo srce, nov si Duh udahnuo u nas! Novi smo kvasac za novi kruh i hranu cijelog svijeta. Daj nam snage da neizvjerimo tvoja očekivanja, nego da u svemu budemo djelatni, ojačani tobom koji si hrana ljudima u svijetu i oko nas.

Fra Zvjezdan Linić