Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


II korizmena nedjelja

Gledati u svjetlu uskrsnuća

Lk 9, 28b-26

Isus se uspne na jedno brdo da se moli. Prate ga trojica apostola: Petar, Jakov i Ivan.
Dok je molio, preobrazi se: lice mu zasja kao sunce, a odijelo mu postane sjajno kao svjetlost. Uto se pokažu Mojsije i Ilija i govorili su s Isusom... Petar tad predloži: Lijepo nam je ovdje. Načinimo tri sjenice, jednu tebi, jednu, Mojsiju i jednu Iliji.
Uto nadođe svijetli oblak i zasjeni ih. A iz oblaka Bog Otac progovori Isusu: Ovo je moj odabrani Sin u kom mi sva milina. Njega slušajte...
Apostoli se veoma prestrašiše, ali na povratku ih Isus utješi te oni postadoše radosni i vjerni.

U svim važnim trenucima svoga života Isus je molio. Molitva je razgovor s Bogom, u molitvama se događaju divne stvari. Molitva nas preporađa, hrani našu dušu. Dok se Isus molio, izgled mu se lica promijenio, odjeća mu je zablistala. Poput Isusa i mi se preobražamo molitvom, otkrivamo da smo ljubljena djeca Božja, da nam je Bog Otac i da nismo sami. Isusovo preobraženje na gori Tabor je objava slave koju je Isus primio od Oca. Ali ulaz u tu slavu vodi preko križa. Uz Isusa pojavljuje se i Mojsije kao predstavnik svega onoga što je Bog obećao ali i učinio i prorok Ilija, navjestitelj budućnosti.


Posljednja poruka evanđelja jest: Njega slušajte! To je poziv da slijedimo Isusa, da slušamo i prihvatimo njegovu riječ. A on će preobraziti cijeli naš život.

 
 
Untitled Document