Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerANĐEO USTRAJNOSTI
 

U Metejevom Evanđelju Isus učenicima dvaput govori:" ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen" (Mt 10,22 i 24,13) .
Ustrajnost je povezana s postojanošću i stalnošću. Ustrajan čovjek se ne da lako pokolebati kad dođu protivljenja. On je u sebi čvrst. Čvrsto se drži jednom donesene odluke. Dokazuje se u kušnjama i osporavanjima. Postojan čovjek je čvrsto usidren u svoj duši. Ne da se izbaciti iz kolotečine ćudljivošću i nutarnjim i vanjskim kolebanjem. Postojanost daje naslutiti čvrstoću duše.
Ustrajan čovjek ostaje pri svome činu. makar podnio i mnoge lomove, on ipak nastavlja svojim vlastitim putem. Ide makar morao i preko brda poteškoća. Ostaje na svome putu. Tko gleda na cilj i izdrži do konca, dok ne dođe do cilja spasit će se, njegov život će uspjet, njegov život će biti spašen i cjelovit, makar je u međuvremenu posrtao i slomio se.
Želim ti anđela ustrajnosti kad si u opasnosti da previše lako popustiš, kad stojiš pred vrdom posla i ne znaš s čime da započneš. Anđeo ustrajnosti neka te prati kad započinješ studij a ne snalaziš se u vrevi sveučilišta, kad nastupaš na svoje radno mjesto a ne znaš kako postići tražene vještine. Neka budu uza te kad se uvije iznova budeš sudarao sa svojim granicama. Upravo u naše vrijeme kad vrlo lako kapituliramo pred protivljenjima i kad sve treba postići što je moguće brže, dobro bi nam došao anđeo ustrajnosti. Ne daj se zaraziti duhom "odmah". Nauči čekati, ustrajati, ostati. Duša će ti tada dobiti nutarnju čvrstinu. A tvoj život će biti uspješan.

Anselm Grüm