Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerANĐEO STRPLJIVOSTI
 

Anđeo strpljivosti neka te nauči da možeš čekati. To danas nije samo po sebi razumljivo. Želimo odmah uvidjeti rješenje. Ali često je potrebno mnogo vremena da se rascvate jedan cvijet. Za vlastiti razvoj trebamo strpljenja. Ne možemo se smjesta izmeniti. Do preobrazbe dolazi polako, koji put neprimjetno. Slikoviti govor Biblije govori i nama danas: i sam nam je Isus o tome pripovijedao u prispodobi o sjemenu koje raste (usp. Mk 4, 26-29). I Jakov opominjujući na strpljivost uzima za uzor ratara:" Evo: ratar išćekuje dragocijeni urod zemlje, strpljiv je s njime dok ne dobije kišu ranu i kasnu. Strpite se i vi..." (Jak 5, 7-8). Mnogi priželjkuju uspjeh čim su se nečeg latili. U terapiji žele sami kontrolirati napredak, a u duhovnom praćenju žele odmah vidjeti što će iz njega proizaći. Od silne želje za uspjehom predviđaju ono što u njima lagano dozrijeva. Takvim bi ljudima bio jako potreban anđeo strpljivosti da bi našli vremena za nutarnje procese. Za rast treba vremena. Sve što tjera samo lišće, brzo vene. 
Anđeo strpljivosti neka bude uz nas kad nešto moramo trpjeti, kada treba izdržati mučnu situaciju. Razmirice u braku, problemi na radnom mjestu ne daju se uvijek, ili barem ne uvijek brzo riješiti. I tu je potrebna strpljiva ustrajnost u bolnoj situaciji.
Zato ti želim anđela strpljivosti da se ne predaš čim se nađeš u teškim situacijama, kada ti se nešto učini nerješivim. Anđeo strpljivosti neka ti podari snage da u nečem ustraješ, i pouzdanja da će doći do promjene.

Anselm Grüm