Pratite nas na


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerANĐEO LJUBAVI PREMA BLIŽNJEMU
 

Novine izvješćuju o anđelima ljubavi prema bližnjemu, koji se dokraja zauzimaju za bolesne, siromašne, za one koji trpe. Prije svega u Trećem svijetu susrećemo takve anđele ljubavi prema bližnjemu koji čitav svoj život stavljaju u službu siromaha.
Anđeo nas želi učiniti osjetljivima za bližnjega koji nas treba. Tu je starica koja jedva može nositi svoj kovčeg. Jednostavno joj priđem i pomognem joj, ne zato da bi danas pri ispitu savjesti mogao pokazati neko dobro djelo, nego jer je to potrebno. Naravno da u sebi nosim poticaj ne htjeti vidjeti i ići dalje svojim putem. Anđeo ljubavi prema bližnjem daje mi poticaj da priđem. Ali ako pomognem, ne činim to zato da sebi izgledam bolje, nego jer potreba žene jednostavno za tim vapije. To je pomaganje koje Isus ima u vidu kad kaže:" Kad daješ milostinju, nek ti ne zna ljevica što čini desnica" (Mt 6,3) Desna ruka, svjesna pomaže, ne razmišljajući o tome, ne dajući do znanja lijevoj ruci, nesvjesnoj strani. 
Anđeo ljubavi prema bližnjemu je na našoj strani kad vidimo da si netko ne zna pomoći. Ali mu često ne dajemo priliku. On nam daje poticaj da krenemo drugome. Ali mi ga prečujemo. Idemo dalje, hoćemo sa sebe stresti anđela ljubavi prema bližnjemu da nas ostavi na miru. Kad slijedimo anđela i učinimo ono što nas on hrabri, imamo osjećaj slobode i radosti. Tada osjećamo da ljubav prema bližnjemu i nama čini dobro. Zahvalan pogled starice, na zemlju srušena čovjeka, bespomoćna djeteta dostatan je dar. Tada sebi ne umišljamo velika djela. Ali možemo sa zahvalnošću iskusiti da ljubav prema bližnjemu i nas obdaruje.
Želim ti mnoga pozitivna iskustva s anđelom ljubavi prema bližnjemu. Neka ti on otvori oči da vidiš gdje se baš od tebe nešto traži. Anđeo ljubavi prema bližnjemu dovest će te u dodir s onom stranom tvoje duše koja ti čini dobro. On daje da ti duša procjeta. Ispunja je ljubavlju.

Anselm Grüm